Besöket på McDonalds i Stora Wäsby i Sigtuna kommun slutade med att en 19-årig man och en okänd gärningsman hoppade över disken och gav en restauranganställd flera knytnävsslag i ansiktet och på överkroppen. Det hela utspelade sig klockan sex på morgonen söndagen den 22 oktober. Nu åtalas 19-åringen, som bor i Märsta, för misshandel och olaga hot.

Orsaken ska ha varit att beställningen inte serverades tillräckligt snabbt. "Vadå 10 minuter", ska en av männen enligt åtalet ha skrikit och kastat iväg en muffinsmaskin. Innan dess hade männen maskerat sig och tagit på sig svarta handskar. När den misstänkte 19-åringen hoppade över disken syntes hans kalsonger. Vid husrannsakningen hittade polisen ett par kalsonger med samma utseende, framgår det i åtalet.

I förundersökningsprotokollet kan man se hur de båda männen ger sig på den anställde. Till slut ska den överfallne mannen ha lyckats trycka på överfallslarmet. Han togs sedan ur tjänst och togs om hand av arbetsgivaren.

Efter överfallet följde offret efter gärningsmännen ut från restaurangen. Enligt åklagaren hotade då 19-åringen offret genom att ta fram ett föremål.

Polisen kunde senare gripa 19-åringen efter att ha identifierat honom genom övervakningsfilmerna.

Polisen tror sig veta vem den andra gärningsmannen är men då övervakningsbilderna inte är tillräckligt skarpa går det inte att peka ut honom med hundra procents säkerhet. Därför är det bara en av männen som nu åtalas.