Chihuauan Tyson, 9 år, fick allvarliga bitskador över bröstkorg, rygg och vänster bog. Turligt nog undkom han inre skador. Om det skett, hade han troligtvis dött innan operation.

Bitskadan inträffade när husse Roland Larsson var på koppelpromenad i kvarteren kring Vänortsringen i Märsta. En lösspringande hund kom farande bakifrån mitt från ingenstans, slängde upp Tyson i luften och ruskade om honom som en disktrasa.

Efter den traumatiska händelsen i början av juni hoppar Tyson på tre ben. Matte Ulla-Britt Larsson tar upp honom i famnen och pussar ömt i nacken.

Artikelbild

| Chihuauan Tyson, 9 år, har en stödjande skena i vänster ben. Sårskadan efter hundbettet ligger i bandage, som måste bytas varje eller varannan dag.

– Tyson hängde i munnen på hunden som bet honom. Han var riktigt illa däran och skrek hela vägen till djursjukhuset, berättar Ulla-Britt Larsson.

Hon och maken ägnar nu dagarna åt att åka fram och tillbka till smådjurskliniken i Uppsala där Tysons sårförband läggs om. De oroas över hur det ska gå, eftersom såret inte läker ordentligt.

Tre vittnen såg händelseförloppet och tog namn och telefonuppgifter på ägaren, som lovade att betala för vården. Den har hittills kostat 80 000 kronor. Men Ulla-Britt har inte hört av ägaren sedan dess.

– Den här hundägaren gör sig oanträffbar och svarar inte i telefon. Hon lovade att kontakta sitt försäkringsbolag men ingenting händer. Vi har polisanmält men det verkar inte heller leda någon vart, säger Ulla-Britt och visar upp en kopia på anmälan.

Artikelbild

| Fr v Roland och Ulla-Britt Larsson med hunden Tyson som blev svårt bitskadad efter att en större, lösspringande hund attackerade honom under promenaden.

De har fått hjälp av en advokat som uppgett att skadeståndsanspråket kommer att ge dem ersättning till sist. Trots det lugnande beskedet vågar de inte hoppas på det.

– Det är kämpigt att behöva krångla så här, allt vi vill är att Tyson ska bli bra igen, säger Ulla-Britt Larsson.