Kommundirektören kan liknas vid en vd. Hon är kommunens högsta chef för tjänstemännen vars arbete styrs av politikerna i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Birgitta Pettersson kommer närmast från Uppsala kommun där hon har varit direktör för utbildningsförvaltningen i sex år. Hon har också erfarenheter som chef och ledare inom vård och omsorg samt kultur och fritid.

– Birgitta är med sitt tydliga ledarskap och sin stora erfarenhet av att leda förändringsarbeten i komplexa organisationer helt rätt person att leda Sigtuna kommun på vägen mot att bli en av landets bästa kommuner att leva, bo och verka i. Vi är mycket glada att hon vill åta sig den stora utmaning detta innebär och hälsar henne välkommen till Sigtuna kommun, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Birgitta Pettersson säger att det känns jättebra.

– Det känns jättebra. Innan jag tog jobbet fick jag en väldigt tydlig bild av uppdraget och av de förutsättningar och utmaningar vi har, ett ärligt nuläge utan några försköningar. Jag kände direkt att det skulle passa mig utmärkt. Jag är ju en tävlingsmänniska, säger hon bland annat i pressmeddelandet.