I slutet av 2013 sattes projektet i gång. Det som många ungdomar i Märsta efterfrågat skulle bli verklighet, en musikstudio skulle byggas i Ungdomens hus källare.

Musikern och producenten Simon Superti hade länge velat bygga en studio tillsammans med ungdomar och han är anställd på uppdrag för att driva studion.
– Det var mycket diskussion i början kring hur det skulle se ut, jag och ungdomarna har slagit våra huvuden ihop och skapat detta tillsammans, säger han.

När Sigtunabygden besöker studion i slutet av april är belysningen ljusblå, vilket matchar graffitimålningen i svarta och blå toner som upptar en hel vägg. Ungdomarna har byggt stora högtalare som står utplacerade i varje hörn av rummet. Nästa steg är att inreda inspelningsrummet.
– Det har gått väldigt bra med byggandet, många har kommit ner för att hjälpa till och flera musikaliska talanger som är nyfikna på vad vi gör har dykt upp, säger 17-åriga Dylan Kadir, som är rapartist och skriver egna låtar.

Kompisen Joakim Landstedt, 19 år, som producerar musiken till Dylans låtar, menar att designen i studion inte har varit högsta prioritet under uppbyggnaden.
– Vi har snarare fokuserat på att få en så bra och funktionell studio som möjligt, säger han.

Simon Superti menar att det finns ett stort behov av en professionell musikstudio för ungdomar i Märsta.

– Det är hur många ungdomar som helst i Märsta, både killar och tjejer, som vill göra musik. Vem som helst med musikintresse får sedan komma ner hit och spela in sina låtar.

Simon berättar att de kommer att ha öppet hus i studion ungefär en gång i månaden, för att få fler ungdomar att komma till studion och lära sig hur det går till. Det kommer även att startas en filosofisk rapskola till hösten.
– Jag vill uppmana ungdomarna att samarbeta här. Om någon sjunger kanske någon annan vill spela gitarr och någon annan kan producera. Jag kommer att fungera som en samordnare som vägleder ungdomarna, säger han.

I förlängningen är tanken att ungdomarna ska lära sig mer om musikproduktion och därmed bli självgående nere i studion. 18-åriga Daniar Mohammed berättar om sina drömmar:
– Jag vill lära mig sjunga och spela musik.

Simon tror och hoppas att studion kan öppna dörrar för unga musiker i Märsta med omnejd.
– Om man som ung börjar producera låtar så blir man allt driftigare som musiker, eftersom man har sett resultat redan från början.

Dylan Kadir börjar rappa till musik som Joakim Landstedt har producerat. I den nya studion ska de tillsammans producera Dylans första ep-skiva.
– Att kunna vara här i studion i över sju timmar åt gången och vara helt koncentrerad på musiken, för att sedan kunna släppa en egen platta, det är vad jag alltid har önskat mig, säger Dylan.