Tillsammans med en dansgrupp och en orkester – sammanlagt blir de fyrtio personer på och bakom scen – ger Sigtuna sångensemble en två timmar lång föreställning där publiken uppmuntras sjunga och dansa med i numren. Kvällen rymmer allt ifrån 1940-talsklassikern Teaterbåten till rockmusikal och Kristina från Duvemåla, vilket genremässigt ligger en bit ifrån den kammarmusik som gruppen kanske oftast förknippas med.

– Vi har aldrig gjort någonting sådant här förut, säger dirigenten och jazzmusikern Greger Fellin, som trots det fullkomligt överöstes av låtönskemål från sina körsångare när de fick idéspåna inför showen.

Vad har varit det svåraste?

– Den stora utmaningen med musikallåtar är inte stämmorna eller det rent tekniska utan själva uttrycket.

Rent geografiskt innebär showen i Märsta däremot en hemmaplan för dirigenten, som liksom majoriteten av de medverkande är Sigtunabo. Sin egen relation till musikaler som "ett avlägset kärleksförhållande".

– Bra musik är alltid bra musik, och de musikallåtar som lever vidare är väldigt bra, säger han.

Sigtuna sångensemble är förutom med "Musical Extravaganza" även aktuella med ett nytt album: "Vårsånger", som släpptes i början av året. Där är materialet definitivt mer hemtamt – med "Vintern rasat", "Sköna maj välkommen" och andra klassiker.

– Vårsånger är verkligen en av våra basarenor. Det var där vi började för snart tjugo år sedan, säger Greger Fellin.

Showen ges på Kulturumteatern i Märsta den 14 april.