Edora har varit aktivt i cirka ett år, tidigare i år släppte de ytterligare en singel "Complicated", nu är det dags för "Gold Digger".

– Vi alla har väl varit med om att man haft en partner som utnyttjar en på ett ekonomiskt, men även känslomässigt plan. Golddigger handlar om att man inser att det räcker nu, man försöker ta sig från förhållandet och sätter ned foten, säger Elin Rehnholm som är sångare i bandet.

Ep:n som släpps senare i höst kommer ha temat "att leva i ett olyckligt förhållande men att försöka hitta en lösning".

– Vi vet vilka låtar vi ska ha, men vi jobbar på slutmixarna av dem just nu, säger Elin Rehnholm.

Edora, som utöver Elin Rehnholm består av Hannes Andersson och Anton Persson, har skapat musik i hop under ungefär ett års tid och har olika bakgrund.

– Vi träffades genom Kulturamas konstnärliga vuxenutbildning där vi gick, vi träffades genom ett projekt och sedan fortsatte vi spela ihop, säger Elin Rehnholm.

Bandet spelar en blandning mellan soul och pop med influenser av EMD-musik.

– Vi tar mycket inspiration från soul och pop men mycket även allt från Avicii, Tove Lo och Miriam Bryant till Aretha Franklin. Jag har sjungit mycket jazz och soul, mycket kommer därifrån, som blandas med Avicii-typen av musik. Det blir rolig musik på så sätt, säger Elin Rehnholm.

All musik spelas in i Hannes Anderssons studio i Rosersberg.

Hur kom ni på ert bandnamn?

– Vi satt och kollade på olika latinska namn och då hittade vi adora som vi tyckte var väldigt fint, men vi bytte ut första bokstaven och eftersom jag heter Elin så bytte vi det till Edora.