Sex målningar i storleken två gånger två meter tar plats ute i parken vid Steninge slottsby. Motiven är blommor som rosor, äppelblommor och rosenskäror. De är tryckta på flaggväv.

– Tänk flaggor. Jag har målat originalmålningen i 30 gånger 30 centimeter och sedan tryckt upp dem som stora målningar på flaggväven. De kan man ha ute i sin trädgård antingen som målningar, eller som vind- eller insynskydd, eller skuggväv. De är anpassade till utomhusklimat, säger Linda Schilén.

Hon berättar att hon inte sett målningar på flaggväv på utställningar tidigare.

– Kanske har jag sett målning på plexiglas, men inte på flaggväv. Och de blir i begränsad upplaga, jag trycker inte mer än fem stycken av varje målning, säger Linda Schilén.

Under hennes konstutställning spelas klassisk musik i parken.

– Det är viktigt att de som ser mina målningar känner sig mentalt närvarande i målningarna, så att utställningen blir en upplevelse.

Linda Schilén var tidigare SAS-flygvärdinna innan hon blev trädgårdsmästare. Sedan tre år har hon varit återkommande med i TV4 Nyhetsmorgon med aktuella tips om grönska.

– Det är första gången för mig att medverka i Steninge slottsbys trädgårdsmässa. Men det är inte min första gång på Steninge Slottsby. Jag har jobbat där som växtstylist och trädgårdsmästare i fem år. Dels har jag gjort deras juldekor under julmarknaderna de senaste tre åren. Dessförinnan har jag skött deras växter och blommor runt omkring och i Stenladan.

Som tonåring drömde Linda Schilén om att resa ut i världen, och därför blev hon flygvärdinna och jobbade i branschen i 16 år. Men senare hamnade SAS i tuff konkurrens med lågprisbolag. Det var då hon började se sig omkring för att kunna göra det hon älskar att göra. Att gräva i rabatten i sin trädgård, det var hennes besatthet. Så hon omskolade sig till trädgårdsmästare.

– Det är egentligen ingen stor skillnad mellan de yrkena, då båda är vårdande yrken. Som flygvärdinna vårdar jag passagerare, som trädgårdsmästare vårdar jag växter. Men nu är jag mer jordad, säger Linda Schilén.

Trädgårdsmässan, Trädgård och Uterum, i Steninge Slottsby äger rum 3–5 maj.

Läs även: Ny mässa lockar etablerade namn

Läs även:Hur mycket blommor du ger betyder faktiskt något

Läs även:Äger trädgård med flygplan och annat