Med start i måndags kan du gå in på sigtunabygden.se och se film gratis under namnet ”Dagens film”.

Vad är det här ”Dagens film” för något?

– Vi vill bjuda våra läsare på gratis film som en ljusglimt nu när novembermörkret kommer. Vi kommer att släppa en ny film varje dag från 4 november till 4 december, säger Daniel Fixelius, försäljnings- och marknadschef på Upsala Nya Tidning.

Måste man vara UNT-prenumerant för att titta?

– Nej, du behöver inte prenumerera på tidningen för att titta på filmerna. Enda kravet är att du registrerar dig på sigtunabygden.se/unt.se. (I kundtjänstportalen högst upp på sidan, reds anm.)

Vad behöver jag göra rent praktiskt för att kunna titta?

– Det enda du behöver göra är att gå in på sigtunabygden.se eller unt.se och registrera dig. Sedan kan du kolla på en ny film med hela familjen varje dag.

Uppgifterna jag lämnar om mig själv vid registreringen, vad använder ni dem till?

– Ingenting mer än att vi vet vem som är medlem hos oss av rättighetsskäl. Det kostar ingenting.

Är det här något som ni kommer att fortsätta med framöver, ska UNT bli ett lokalt Netflix?

– Haha, om våra läsare uppskattar vårt initiativ så fortsätter vi mer än gärna. Vi vill att våra läsare ska känna att vi alltid gör det lilla extra för dem. Vi har inga planer på att konkurrera med Netflix. Vi är ett alternativ både för de som redan använder sådana tjänster och för de som inte har provat att se film på det sättet hittills.

I faktarutan här intill kan du se vilka filmer som är aktuella. Och på unt.se/kultur-noje kan du självklart läsa recensioner av de filmer som visas.

HÄR KAN DU SE DAGENS FILM.