Under lördagen fylls Äppelparken i Märsta av tonerna från festivalen som nu firar 20 år. För Band Anna blir det tredje året som de framträder i Äppelparken.

– Vi älskar att spela här, det är en välarrangerad festival. Vi ser fram emot att möta publiken igen, den brukar vara väldigt lyssnande och intresserad av texterna, säger Anna Brandberg.

Förutom henne består bandet av Karl Brandberg och Stefan Lindström. Under Märsta Visfestival kommer de att framföra mycket nytt material:

– Vi brukar framförallt spela helt egna låtar, men under de senaste två åren har vi jobbat med att tolka Ozzy Osbournes låtar. Hans texter är ju rätt tunga, och vi tycker att han lyfter många ämnen som är viktiga och aktuella, både politiskt och sett till vad som händer i världen just nu, säger Anna Brandberg.

Texterna har nu översatts till svenska. Melodierna kommer att vara desamma, men låtarna arrangeras om:

– Vi kommer att köra akustiskt, så det blir inga distade elgitarrer och trummor. Vi kommer att hålla det väldigt "cleant", vi gillar när det blir mer avskalat, säger Anna Brandberg.

Skillnaden mot originalet blir alltså markant:

– Det är det som gör det spännande, säger Anna Brandberg.

På festivalen kommer även Marcus Svartserud, Glad Gura, Niklas Bursell och Cut 35 att framträda. Genom åren har en rad internationella namn spelat på festivalen som förra året gästades av Anna Stadling. Bland tidigare artister kan vi även hitta musikpoeten Daniel Boyaciouglu.