Dadlarna säljs för halva priset, vilket han tycker är otäckt.

– Folk kanske inte vet att det just nu finns nio personer som är sjuka med hepatit A. Jag vill inte bli smittad av hepatit bara för att någon butik vill tjäna pengar, säger han.

Det var i slutet av april som Folkhälsomyndigheten kom ut med information om utbrottet av Hepatit A. Smittkällan tros vara färska dadlar. Just nu pågår en utredning.

Mats Lindblad, smittskyddssamordnare på Livsmedelsverket, berättar att åtta av nio fall är bekräftade och ett fall är misstänkt.

– Det misstänkta fallet är en familjemedlem som inte har hunnit testas, men förmodligen har personen också hepatit. Så vi räknar med att det är nio fall.

De flesta insjuknade i mars, och några i april. De kommer från sju olika län: Örebro, Stockholm, Uppsala, Skåne, Södermanland, Kalmar och Halland. Gemensamt för fallen är att de har ätit färska dadlar av olika märken, och de flesta dadlar som man handlar i vanlig butik kommer från Iran.

– Men det finns inget gemensamt varumärke.

Det går inte att säga om utbrottet är över, enligt honom.

Livsmedelsverket varnar dock inte för dadlar.

– Vi har inte avrått från att köpa dadlar. Just nu är det ändå ett begränsat antal fall. Och om vi visste vilket varumärke det handlar om kan vi rikta oss mot just det varumärket.

Läs även: De bör vaccinera sig mot TBE

Läs även: Muslimer förbereder sig för fest