Många som har ledsnat på mascara och lösögonfransar men vill lyfta fram blicken går på salong för att fixa ögonfransar. Vissa salonger erbjuder fransböjning, färgning och förlängning i form av allt från singelfransar till glammiga volymfransar. Fransarna håller i cirka en månad.

– Det är värt det om man går till en person som är utbildad och vet vad de gör. En del som gått till folk utan utbildning ser ut att ha klistrat fast en spindel på ögonlocken. Så det är viktigare med utbildade personer än att man ska tänka på priset, säger Märstabon Sandra Eklund som har prövat tjänsten på en salong i Märsta.

Blev du nöjd?

Artikelbild

| Hudterapeuten Jennie Hagerbo med Uppsalakunden Josefine Persson.

– Ja, det var värt pengarna. Det var skönt att slippa sminka sig och man vaknade snygg, haha!

Naglarna är en detalj som många inte lägger märke till hos en person. Men vissa har en fetisch för dem. I fjol var det de långa naglarnas tidevarv. Lösnaglar eller äkta spelar mindre roll. Men många kan inte nagelkonsten, därför går de till nagelsalonger. Där kan man få olika typer av nagelförlängning som akrylnaglar och gelenaglar.

Läraren Imelda Sjöström har alltid långa, färgrika naglar, som ofta glittrar med strasstenar eller så kallade rhinestones.

Hennes favoritsalong är Tokyo Nails i Valsta centrum. Ballerinanaglarna i akryl klarar sig i två månader.

Artikelbild

| Imelda Sjöströms röda glittriga naglar.

– De kan göra vampyrnaglar, fransk manikyr, ombrénaglar, mandelformade, ovala och stilett, säger Imelda Sjöström.

Intresset för naglar har funnits sedan hon var tolv år gammal. Hennes syster är kosmetolog som övade med syskonskaran. När hon var 18 började hon måla naglarna i olika färger.

Artikelbild

| – Färger gör mig glad, säger Imelda Sjöström

– Färger gör mig glad. Att vårda och dekorera naglar är en typ av egenvård. Att visa att man bryr sig om sig själv, att man älskar sig själv. Det är viktigt att ge tid åt sig själv. När jag tittar på mina naglar glömmer jag bort mina problem, säger hon och skrattar.

Tidningen träffade henne två gånger. Första gången hade hon röda glittriga naglar.

Artikelbild

| Trådning, trendig hårborttagningsmetod.

– Naglarna ger något extra till min vardagsoutfit. Jag gillar smycken och guld så varför inte låta mina naglar glittra?

3D-bryn är ett annat skönhetsgrepp som har blivit trendigt på senare år. Med hjälp av en duktig hudterapeut kan man få semipermanenta ögonbryn som håller i cirka ett till tre år innan de bleks bort. Processen är dock inte smärtfri, därför behöver man bedövning innan man snittar små strålika snitt i huden.

Artikelbild

| 3D-bryn är inte smärtfri, därrför behöver man bedövning.

Tidningen talade med Uppsalakunden Josefine Persson under hennes 3D-bryntid hos hudterapeuten Jennie Hagerbo på salongen C/o Skin i Sigtuna. De är gamla kolleger – före detta flygvärdinnor på SAS – och Josefine Persson litar fullt på Jennie Hagerbos erfarna händer.

Hon tycker att hennes bryn är för tunna, framför allt mot slutet. För några år sedan började hon fylla i brynen genom smink. Men nu har hon bestämt sig – hon vill fylla på med 3D-bryn. Inspirationen var bilder på kändisar och bryn som dykt upp på Instagram.

Artikelbild

| Imelda Sjöströms långa, färgrika naglar, som ofta glittar med strasstenar.

– Det är skönt att vakna upp och vara typ - färdig!

Läs även

Skönhetsjunkies diggar Jennies 3D-bryn

Viktoria Tolstoy längtar efter Sigtuna

Sigtunabon vann världens största låtskrivartävling