Utifrån sett ser det ut som en upprustad gammal trälada – nästan vilken som helst. Men när man kliver in i den gamla kulturmärkta byggnaden i Steninge slottsby pågår arbetet för fullt med att hinna få till det sista inför Carola Häggkvists första julkonsert fredag 23 november.

– Ladan har tidigare använts till förvaring och varit stängd för allmänheten, säger Steninge slottsbys kommunikationsansvariga Catarina Sandin.

Idén till projektet kom från början från Carola Häggkvist själv, som även producerar och regisserar konserterna. Den folkkära artisten hyr lokalen från Steninge slottsby som har iordningställt den. Så är upplägget.

Artikelbild

| Träladan i Steninge slottsby.

– Carola kom hit till Steninge slottsby och hittade just den plats där hon ville ha sina julkonserter – i vår fina trälada. Sedan har vi renoverat den, och bland annat gjutit ett nytt golv, förstärkt takkonstruktionen, satt in glasade dörrpartier och satt in vädertätad panel så att det inte ska blåsa in för mycket, säger Catarina Sandin.

– Det kommer vara minst tio grader här inne när det är konsert, fortsätter hon.

Hittills är sju konserter inbokade. Och intresset har varit stort. De flesta av konserterna är slutsålda. Det återstår bara ströbiljetter i ladan som tar in 900 åskådare per konsert.

– Vi har pratat om det här i ett år nu, och det är fantastiskt att se hur allt växer fram, och att det kommer att bli en magisk konsert, säger Häggkvists projektledare för julkonserterna Lotta Bjurenstedt Waern.

Artikelbild

| Träladan i Steninge slottsby.

Räknar ni med att gå plus på det här?

– Det är klart vi vill göra det, samtidigt ser vi också att vi vill fortsätta med det här nästa år och vill lägga en grund för kommande år.

Efter julkonserterna kan träladan även användas för ytterligare konserter och evenemang som mässor med mera.

– Carolas julkonsert blir premiären för oss i träladan. Framåt ser vi stor potential att kunna använda ladan även för andra typer av event har redan fått flera förfrågningar, säger Catarina Sandin.