Nyligen anordnade Svenskt näringsliv ett så kallat peppmöte mellan fyra framgångsrika Sigtunaföretagare och elever på Arlandagymnasiet.

Svenskt näringsliv har nämligen gjort en rekryteringsenkät där över 6000 företag deltagit och svarat på frågor om deras rekryteringsbehov.

– Enkäten visar att var femte rekryteringsförsök misslyckas, säger Annika Bröms, regionchef för Svenskt Näringsliv Stockholm.

Artikelbild

| Företagarna har svårigheter att hitta personer främst med rätt yrkeserfarenhet, rätt attityd och rätt utbildning, enligt Svenskt Näringslivs enkät.

Företagarna har främst svårigheter att hitta personer med rätt yrkeserfarenhet, rätt attityd och rätt utbildning.

Genom mötet vill Svenskt Näringsliv hjälpa arbetssökande ungdomar.

På träffen som genomfördes den 4 maj berättade alla fyra Sigtunaföretagarna att de vill ha medarbetare som tar initiativ och har ordning och reda.

– Det är viktigt att man är positiv, kommer i tid och ser hel och ren ut, sade Lotta Boman, som äger Sigtunahöjden.

Artikelbild

| Företagarna Lotta Boman, vd på Sigtunahöjden, Pernilla Olsen, vd på Hotell Kristina, Ica-handlaren Conny Holmlund och Jenny Åkerberg Emonet, vd, Colorama tillsammans med Annika Bröms, regionchef för Svenskt Näringsliv Stockholm.

Pernilla Olsen, som äger Hotell Kristina, höll med henne.

– Det är också viktigt att man söker praktiken eller jobbet själv, och inte låter mamma ringa, sade Pernilla Olsen.

Artikelbild

| Fyra Sigtunaföretagare berättade på peppmötet att de vill ha medarbetare som tar initiativ och har ordning och reda.

Både Pernilla Olsen och Conny Holmlund, Ica-handlare på Ica Kvantum i Märsta, berättade att föräldrar ofta har hört av sig för sina barns räkning, men då blir man inte populär.

– De barnen väljs bort direkt, sade de.

Energin hos en sökande är avgörande.

– Kommer man fram och tittar i ögonen och säger "Hejsan, jag vill verkligen jobba hos er”, så pang boom, den här personen känns bra! Men kommer det fram en person med anställningslapp, och bara lämnar den och säger "hejdå". Då har man ingen chans, sade Conny Holmlund.

Det känns också tryggt för företagarna att veta att de anställda kan följa lagar och regler, och att de brinner för sitt jobb.

Jenny Åkerberg Emonet från Colorama söker unga som vill lösa problem. Negativa personer som endast klagar och tycker att saker är jobbiga är inte lockande, menade hon.

Arlandagymnasiet är den enda gymnasieskolan i hela Stockholms län som i år får ett peppmöte anordnat av Svenskt Näringsliv i samråd med lärarna i Ung företagsamhet, UF.

– Vi vill peppa och inspirera eleverna, stärka kontakterna med de lokala företagarna och vi vill även lyfta frågan om kompetensförsörjning, säger Annika Bröms.

Hon lägger till sitt eget tips:

– Visa intresse för ett jobb. När jag var ung och inte fick jobb på McDonalds ringde jag upp och sade att de gjort ett misstag som inte anställt mig. Jag visade engagemang och intresse. Och fick jobbet.