– Sigtuna Litterturfestival är en viktig kulturbärare i vår destination och det känns så roligt att vi nu fått klartecken att genomföra evenemanget under 2020. Målet med festivalen är precis som sedan starten år 2011, att locka till läsglädje hos en bred publik med Sigtuna stad som arena för spännande möten och samtal, säger Anna Lakmaker, vd för Destination Sigtuna, i ett pressmeddelande.

Nu påbörjas arbetet med att vidareutveckla och utforma festivalens program och innehåll, samt att knyta samarbetspartners och sponsorer.

I fjol uppdaterades festivalens format – festivalen begränsades till en dag med ett luftigt program som gav gott om utrymme att njuta av Sigtuna stad mellan programpunkterna.

– Vi behåller det lyckade formatet från 2018 och fortsätter arbetet med att vidareutveckla Sigtuna Litteraturfestival som ett öppet och inkluderande evenemang med låga trösklar som passar många olika typer av läsare och där alla känner sig välkomna, säger Maria Sebnat Martin, projektledare.

Sigtuna Litteraturfestival har sedan starten 2011 bjudit in till en läsfest med ordets kraft i centrum. Senast deltog före detta Märstabon Sara Lövestam samt Marie-Louise Ekman, Lena Andersson, Mikael Niemi, Jan Guillou, Martina Haag, Bea Uusma, Amelia Adamo, Per Schlingmann, Uje Brandelius, Kristina Appelqvist, Pascal Engman, Pija Lindenbaum, Anna Laestadius Larsson, Anders Roslund och Linda Skugge med flera.

Läs även:

Ny litteraturfestival fokuserar på livsfrågor

Konst på slottet

Stängd turistbyrå och större julmarknad i Sigtuna