– Vi har fått tag på alla utom en lägenhetsinnehavare. Hyresgästerna har fått gå in i sin bostad och hämta sina vikigaste ägodelar, säger Göran Langer, vd på Sigtunahem, som äger den brandhärjade fastigheten.

Det var på måndagseftermiddagen som det började brinna på vinden i flerfamiljshuset på Blomstervägen i Steninghöjden.

LÄS MER: Fullt utvecklad lägenhetsbrand

Ingen person ska ha kommit till skada men de boende i två trappuppgångar fick evakueras till Steningehöjdens skola under släckningsarbetet.

På tisdagsförmiddagen hölls ett informationsmöte där representanter från Sigtunahem, räddningstjänsten, polis och försäkringsbolag träffade de boende. Samtidigt inleddes ett omfattande saneringsarbete. Enligt Göran Langer kan det ta upp till ett år innan hyresgästerna kan flytta in igen.

– Alla lägenheter är mer eller mindre rök- och vattenskadade. Förutom saneringsarbetet, kommer ett nytt tak att behöva byggas. Det är en fruktansvärd händelse för våra hyresgäster, säger Göran Langer.

Han berättar att många har hört av sig för att erbjuda hjälp till de drabbade, som består av bland annat barnfamiljer och äldre och det har startats ett insamlingscentrum vid Midgårdsbadet.

Huset är nu avspärrat och tidigast på torsdag kommer de boende att kunna gå in sina lägenheter för att hämta sina viktigaste ägodelar.

Polisens tekniker har inlett en undersökning för att ta reda på vad som orsakade branden.