Märsta får sin egen Pop up park i sommar med aktiviteter för alla åldrar.

­– Pop up-parker brukar vanligtvis slås upp i stadsområden men här använder vi i stället ett grönområde som inte använts där vi mixar utegym med kulturaktiviteter, säger Anna Hedberg kulturpedagog på Sigtuna kommun.

Konsthallen i Märsta är stängd sedan 8 juni. Konstkollon som brukar hållas i konsthallen har ställts in i sommar. I stället blir det aktiviteter ute på fältet mellan Arlanda gymnasium och Cirkel K på adressen Vikingavägen 5. Sigtuna museum & art anordnar kulturparken och har bjudit in konstpedagoger och serietecknare, bland annat kommer Märstabarnen ha möjlighet att serieteckna tillsammans med Sara Olausson, som tecknat seriealbumen om Loranga, Masarin och Dartanjang.

Artikelbild

Det kommer också finnas plåtslöjd, akvarellworkshop eller tillfälle att bygga möbler tillsammans med arkitekten Ingrid Westermark. Kulturutbudet ska locka gammal som ung och ge en möjlighet att skapa tillsammans.

Tanken är att det blir ett tillfälle för oväntade möten och kulturupplevelser där man kan göra saker tillsammans och jobba inkluderande, berättar Anna Hedberg.

– Med pop up parken vill vi visa att det händer roliga saker i Märsta och skapa en känsla för vår ort.