I juni kom beskedet att Märsta station inte fanns med i regeringens stora infrastruktursatsning – och den planerade upprustningen lades på is.

Nu kan en tillfällig lösning vara på gång under nästa år för att klara av trycket från de cirka 14 000 resenärer som dagligen reser till och från stationen. Detta enligt en överenskommelse mellan Sigtuna kommun och landstinget, tvärtemot regeringens beslut, rapporterar P4 Stockholm.

Exakt vad som kommer att göras är inte helt klart, men enligt P4 Stockholm, kan det handla om ett större stationshus, dubbelt så många spärrar samt bättre belysning.

– Märsta station är alldeles för liten i dag, och det är en av de stationerna i vårt pendeltågsnät som faktiskt inte har fått en upprustning som andra stationer har fått under många år, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till P4 Uppland.

Trots att lösningen inte är permanent tycker Tamsons att det är värt kostnaden.

– Allting som vi kan göra ska vi göra för att resenärerna får en bättre miljö i och runt Märsta station, men vi kommer fortsatt att ligga på regeringen så att de också tar sitt ansvar, fortsätter trafiklandstingsrådet till P4 Stockholm.

LÄS MER:Ingen satsning på Märsta station

LÄS MER:Stationen ska rustas upp