Den 22 oktober ägde den första Metoo-manifestationen rum i Stockholm, och den 14 januari blir det en uppföljning. Denna gång ger organisationen Metoo Sweden stöd till kvinnan som blev grovt våldtagen av flera män i ett trapphus i Fittja.

"Vi tänker inte acceptera att endast elva procent av alla våldtäkter klaras upp" står det på Metoo Swedens facebook, därför kräver de bland annat bättre polisresurser och stöd för utsatta, och en förändrad sexualbrottslagstiftning.

Artister uppträder och Gudrun Schyman närvarar. Bland talarna finns politiker och representanter från olika organisationer, samt Märstabon Saga Wikström, ett våldstäktsoffer som har skrivit brev till sin förövare och som tidigare har berättat om sin upplevelse för Sigtunabygden.

– Det känns jätteroligt att få möjligheten att vara med och vara en del av evenemanget och att manifestera mot sexuellt våld. Hittills har 1647 personer tackat ja till att närvara vid evenemanget, och 6653 personer har angett att de är intresserade av att komma, säger Saga Wikström.