Brottet skedde natten mot julafton vid företagets lokaler i Arlanda stad. Tjuvarna hade bänt upp den ena väggen till ABS Wheels däckhotell och stulit ett flertal däck.

– Vi vet fortfarande inte exakt hur mycket det som har stulits är värt i pengar. Eftersom vi måste kontrollera vad som har stulits, prata med alla kunder och fråga dem vad de förvarade och vilka däck och fälgar som de har haft. Det arbetet är inte klart än. Men är det märkesfälgar kan det vara mycket pengar, upp mot 19 000 kronor per hjul, säger Jorge Castro.

Hur många kunder handlar det om som har drabbats?

– Jag vågar inte svara på det. Det är ett stort däckhotell. Det finns totalt 6 000 platser, men det är inte fler än hundra som har blivit av med sina däck, så mycket kan jag säga.

Hur mycket har det här skadat er?

– Inte mer än att det har skapat irritation och onödigt jobb. Vår huvudförsäljning är egentlig e-handel. Däckhotellet är mer lokalt. Det hade varit jobbigare om de hade stulit från vårt centrallager där våra dyra fälgar finns.

På julaftonsmorgonen polisanmälde ABS Wheels händelsen och kontaktade grannar, kunder och utlyste en belöning på 50 000 kronor till den som kan lämna information som kan leda till ett gripande.

– Vi har fått väldigt mycket tips på mejl och Facebook. Det mesta är sådana som uppger att de har sett folk som säljer fälgar och däck på Facebook och Blocket. Vi kan inte göra så mycket av det, utan får vidarebefordra till polisen det som vi bedömer är intressant, säger Jorge Castro.

Hur ser du på möjligheterna att det här kommer att lösas?

– Eftersom vi är en av de större aktörerna på fälgar i Sverige har vi lite ögon överallt. I det här fallet tror jag att det måste vara någon utländsk liga.

Den senaste tiden har väggen, som tjuvarna bröt upp (se bilden), reparerats tillfälligt.

– Nu är den igentäppt och stängd. Sedan har vi skyddat inifrån så att det inte går att komma in, säger Jorge Castro.

Även säkerheten på området kommer att höjas framöver.

– På däckhotellet kommer vi att förbättra övervakningen med nya kameror, vilket vi inte hade vid just den här väggen. Vi kommer även förbättra bevakningen på hela området, fortsätter marknadschefen.

ABS Wheels uppmanar alla som har sett något att höra av sig till polisen.