Ombyggnationen av den före detta Eurostop har nu påbörjats. När den 100 000 kvadratmeter stora fastigheten öppnar vid årsskiftet 2019–2020 kommer den att bestå av nya mässhallar, konferenslokaler och restauranger.

Hotellkapaciteten kommer att dubbleras till 900 hotellrum genom tillbyggnad av ytterligare ett hotelltorn i före detta Eurostop. Det blir också utbyggnad av ett befintligt hotell i området, enligt ett pressmeddelande från Arlandastad Holding AB. En upphandling av framtida mässoperatör beräknas vara klar vid årsskiftet.

Den nya fastighetsägaren, Arlandastad Holding AB, som förvärvade Eurostop Arlanda tidigare i år. Arlandastad Holding AB kommer att investera miljardbelopp i flygplatsområdet mellan Stockholm och Uppsala. De vill utveckla Scandinavian Expo och transportinfrastrukturen i området för att förbereda Arlandastad på ökande strömmar av besökare, transporter och fler nya verksamheter.

Artikelbild

| Scandinavian Expo

Arlandastad Holdings mötesplattform för fordonindustrin, Drivelab, som finns i området kring Arlandastad kompletteras nu också med ytterligare en utbildnings- och utställningsdel för stora fordon, Drivelab Big, som öppnar i oktober.