Det är verkligen compact living som gäller för bostadsrätten på Munkholmen som kostar mer än 100 000 kronor per kvadratmeter. Det är runt fyra gånger så mycket som snittpriset för bostadsrätter (27 107 kronor) i Sigtuna kommun varit de senaste tre månaderna, enligt Svensk mäklarstatistik.

Tillkommer gör dock ett stort trädäck och gräsytor intill. I huset, som har ett fullt utrustat kök, badrum och en braskamin, finns även ett loft som gjorts om till sovrum och garderob/extrarum. Därtill finns på tomten en sidobyggnad/förråd. Detta gör att kvadratmetrarna sammanlagt egentligen är fler än 19 kvadratmeter.

– Det är bara markytan som räknas in. Loftet tillkommer och får inte räknas in i boarean eftersom det är för lågt i tak. Därför är det större än man kan tro, säger Patrik Gotthold.

Artikelbild

| I studiohuset, som har ett fullt utrustat kök, badrum och en braskamin, finns även ett loft som gjorts om till sovrum och garderob/extrarum.

Runt studiohuset, som tillhör en bostadsrättsförening, ligger flera radhus och några andra studiohus.

– Det är inte ofta som vi har ett sånt hus till försäljning. I vanliga fall är sådana här studiohus mer inklämda där de får plats. Det här har placerats på en trevlig plats med sjöglimt. Det går att bo några stycken där, fortsätter Patrik Gotthold.

Vad har du för förväntningar?

– Vi hoppas att det finns ett stort intresse. Det är ett udda boende, så vi hoppas att folk vill komma ut och se och uppleva det.

Säljaren är en privatperson. Utgångspriset är satt till 1 975 000 kronor.