En Sigtunamamma skrev tidigt under torsdagsmorgonen i en facebook-grupp om att sonen mött en varg på vägen hem i Sigtuna.

– Lite efter midnatt (reds anm: 25 oktober) mötte min vuxne son en varg på vägen hem. Han gick då från bussen på vägen mot Charlottenberg strax före Svalängen. Den stod vid vägkanten bara två meter från honom och morrade som för att markera revir då min son, som trodde det var en hund som kommit lös, kommit nära. Min son lyste på djuret med sin mobil och insåg att det var en varg. Min son backade och vargen gick då lugnt sin väg, skriver hon till tidningen.

De kontaktade länsstyrelsen i Stockholm. Tidigare under oktober månad har en varg också observerats i Sundveda i Sigtuna.

I somras var det flera vargobservationer. En junidag sågs en varg bakom ett stängsel i en skogsdunge vid Tingvallavägen. I maj skrev tidningen om två vargobservationer i Rosersberg. Det var troligen en och samma varg som senare blev påkörd av ett tåg.

Tre vargobservationer gjordes i mars: en varg sågs väster om E4:an bredvid Arlanda flygplats, den andra på väg 255 mellan Gurresta och Droppsta, och den tredje i Lilla Söderby.

I januari sågs också en varg vid Hällsboskogens naturreservat.

Läs mer:

Finns det varg i Rosersberg?

Påkörd varg i eländigt skick