Det är sjunde året som niornas konstutställning arrangeras på Märsta bibliotek. Omkring 25 elever från fyra skolor i Sigtuna kommun deltar.

Invigningen ägde rum 28 april. Majoriteten av alstren är tavlor. Men Daniella Mourad från Valstaskolan har valt att visa keramik, en ljusgrön groda i form av en sko. Grodskon har titeln "Äsch, det var inte en prins den här gången heller."

– Jag ville ha med något som är annorlunda. Jag ville göra det humoristiskt och ändå fint, säger Daniella Mourad, som vill bli advokat men vill fortsätta med keramik som hobby.

Artikelbild

| Daniella Mourad är en av deltagarna på Niornas konstutställning på Märsta bibliotek.

Selfies i linoleumtryck står eleverna från S:t Olofs skola för.

– Det är en grafisk teknik. Eleverna har först jobbat med foton som de senare fått arbeta med i datorn, och för att sedan lägga över dem på en linoleumplatta. Senare har de fått trycka som de vill med olika färger och papper. Det är tålamodskrävande, säger bildläraren Maria Alm.

Sarah Naglitsch från Ekillaskolan har ritat ett porträtt av sångaren Takahiro Morita från favortibandet One OK Rock, ett japansk rockband.

– Det här är mitt femte porträtt, säger Sarah Naglitsch, som har ritat manga sedan hon var fyra.

Artikelbild

| Grodskon av Daniella Mourad har titeln "Äsch, det var inte en en prins den här gången heller."

Rebecca Nilsson googlade på bilder på hjärtan, och sen ritade hon ett själv och lade till detaljer. Det blev ett hjärta med blommor och växter, "Blommande hjärta", som ritats med bläckpenna.

– Vid jul började jag rita väldigt mycket. Mina klasskamrater säger nu: "Förr satt du alltid med en bok, nu sitter du alltid med ett ritblock," säger Rebecca Nilsson.

Artikelbild

| Muhammad Arij från Ekillaskolan har målat ett träd vars blommor blåses bort.

Muhammad Arij från Ekillaskolan har målat ett träd vars blommor blåser bort. Den heter "Blåsväder".

– Trädet är världen och blommorna är människorna. Men någon kraft gör att vi faller isär. På grund av krig är vi inte förenade längre. Man hittar alltid en anledning till att bråka, säger Muhammad Arij.

Artikelbild

| Rebecca Nilsson googlade på bilder på hjärtan, och sen ritade hon ett själv och lade till detaljer. Det blev ett hjärta med blommor och växter, "Blommande hjärta", som ritats med bläckpenna.

Utställningen pågår i en månad. Prisutdelning sker den 20 maj.