Det här är första gången som konceptet genomförs i Steninge Slottsby. Företaget bakom, PI Konceptmässor, driver sedan tidigare liknande mässar på andra orter i Sverige.

Nu kompletteras den skaran med Steninge Slottsby.

– Att vi hamnade här beror faktiskt på att trädgårdsmästaren Linda Schilén, som har medverkat som föreläsare på andra mässor, tipsade oss om Steninge, och på den vägen är det, säger Peter Isaksson.

Mässan pågår i tre dagar, 3–5 maj, och programmet är i stora delar klart. Flera välkända föreläsare inom trädgård kommer att medverka som Maj-Lis Pettersson (Trädgårdsdoktorn), Linda Schilén, Tomas Lagerström (expert på träd och e-plantor) och Tomas Svensson (tropisk odlare) med flera.

– Det kommer dels att vara en mer traditionell trädgårdsmässa med allt vad det innebär, dels kommer vi att ha mycket fokus på design och hantverk, säger Peter Isaksson.

Ett namn som annars sticker ut i de här sammanhangen är artisten Stefan Sundström, som just nu är aktuell med boken ”Stefans lilla svarta”.

– Han är en stor bokashi-anhängare och gillar olika typer av mikroorganismer. Kompostering är hans stora grej, säger Peter Isaksson.

På plats kommer ett hundratal utställare att finnas. Sammanlagt hoppas arrangören på upp mot 6 000 besökare.

– Det är väderberoende, så det är svårt att säga, men där någonstans hoppas vi på. Trädgårdsintresserade brukar vara väldigt hängivna, säger Peter Isaksson.