I november försvann två dräktiga tackor från sitt stall på Österby gård, som ligger utanför Sigtuna. Slaktrester som misstänktes komma från djuren påträffades i början av december, i skogen väster om Knivsta.

Läs mer: De försvunna fåren blev slaktade

Nu har ytterligare två får försvunnit. Någon gång under jul- och nyårshelgen misstänks en dräktig tacka och ett lamm ha stulits från gården.

– Det känns fruktansvärt olustigt och man känner sig väldigt utlämnad och hjälplös. Det är vår dröm att hålla djur. Vi vill ha en öppen gård där vi kan visa upp våra djur och människor ska vara välkomna. Vi vill ha fåren ute på bete på sommaren och vårda landskapen runtomkring. Nu känner vi jättestor oro för om vi vågar släppa ut dem, säger Saga Planting Svensson från Österby gård.

Totalt har gården cirka 40 djur. Dessa har nu flyttats och hålls inlåsta dygnet runt under övervakning.

– Det handlar om fyra djur som försvunnit. Ekonomiskt är det en ganska liten summa. Samtidigt är det tre dräktiga tackor som är borta och det går inte att värdera. Nästan hela min rekrytering av ungtackor har blivit stulna, nu tappar jag en hel generation av rekryterinsdjur. En del av mitt avelsarbete går till spillo, säger Saga Planting Svensson.

Läs mer: "Viktigt att lyfta problemet om att djur stjäls"

Händelsen är polisanmäld men Saga Planting Svensson har ingen större förhoppning om att brottet ska lösas.

– Det finns ingenting att gå på. Förra gångan återfanns slaktrester efter de stulna djuren, nu har vi inte hittat något sådant. Men slaktresterna räcker ändå inte som bevis.

Nu efterlyser ägarna i stället tips från personer som kan ha sett eller hört någonting som kan ha med djurens försvinnande att göra.

Vad tänker ni om framtiden?

– Det är jättesvårt att veta hur man ska göra. Vi hoppas kunna göra åtgärder så att det avskräcker från stölder. Vi har en gårdsbutik och vår vision är att människor ska kunna komma och träffa våra djur. Men nu vågar vi absolut inte visa upp dem.