– Vi har anordnat nyårsfester på Cabinen i ungefär femton år, säger Malte Brännlund, suppleant och revisor på Musik för alla.

65 personer är anmälda till nyårsfesten. Malte Brännlund berättar att det i stort sett är samma personer som kommer varje nyår. De flesta är medlemmar i Spelstugan eller i Musik för alla, men så länge man har föranmält sig är även de som inte är medlemmar välkomna.

Medlemmarna i föreningarna är främst pensionärer, men Malte Brännlund säger att man gärna tar emot medlemmar i alla åldrar.

Han berättar vidare att man kom på idén med nyårsfesten eftersom det inte finns så mycket för pensionärerna i trakten att göra på nyår, och att det därför var roligt att anordna någonting trevligt för alla att göra tillsammans utan att de skulle behöva åka så långt.

Kvällen inleds med middag klockan 19. Det är knyt, och alla deltagare får ta med ett eget bidrag till den stora buffén.

– Det kan vara alltifrån prinskorv och köttbullar till vad man nu tycker är gott att ha med sig, och sen dukas det upp på långbord och alla får smaka av varandra. Men basgrejer som potatis och bröd står vi för. Och så bjuds det på ostbricka och kaffe och kaka, säger Malte Brännlund.

Efter middagen spelas det levande musik och deltagarna dansar styrdans, som exempelvis bugg och foxtrot.

– Och vid tolvslaget läser vi en nyårsdikt och skålar i bubbel, så som traditionen bjuder, berättar han.