Varifrån och hur bombhotet kom in är polisen fortsatt förtegen om.

Sjö- och flygräddningscentralen tog emot larmet klockan 10.39, cirka halvtimmen efter att planet lyfte från Arlanda. Kort därefter vände planet tillbaka.

Enligt Aftonbladet så ska en person bakom hotet vara identifierad, men det tillbakavisas av polisen under fredagen.

– Vi har ingen gripen och heller ingen misstänkt i nuläget vad jag känner till, säger Per Fahlström som är presstalesperson för Stockholmspolisen.

Brottsrubriceringen är fortsatt grovt olaga hot och luftfartssabotage.

– Jag har haft ett möte med förundersökningsledaren under morgonen, och utredningen fortsätter nu med att sammanställa de utredningsåtgärder som är gjorda och jobba vidare med utredningen på olika sätt, fortsätter Per Fahlström.

Hur är bevisläget?

– Det jag kan inte svara på.

Som tidningen tidigare rapporterat fördes de 163 passagerarna och de 6 i besättningen efter landningen på Arlanda vid 11.15-tiden till en hangar för att förhöras av polis. Samtidigt söktes passagerarnas bagage igenom av bombhund och Nationella bombskyddet påbörjade en genomsökning av planet. Vid 18-tiden meddelade polisen att man inte hade hittat några farliga föremål på planet.

Sent på torsdagskvällen fick passagerna resa med ett annat plan till Nice.

– Vad jag har hört kom alla i väg med planet. I övrigt hänvisar jag alla frågor till polisen, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Med på planet fanns bland annat delar av det svenska simlandslaget.