När de nya moms- och avgiftsreglerna trädde i kraft 1 mars hade Postnord ett tullager i Örebro för att klara de stora mängder produkter som folk beställde hem från e-handelsköp, i huvudsak från Kina.

Men den lösningen var bara temporär.

Sedan 12 november har Postnord öppnat lagret i Rosersberg som ska göra att hanteringen ska gå betydligt snabbare så att kunderna ska kunna få sina varor fortare.

Artikelbild

| Det nya tullagret i Rosersberg hanterade den veckan i december cirka 60 000 försändelser per dag.

I lokalen lagerhålls gods på hyllor till mottagare i hela Sverige i väntan på att de betalat in moms och administrationsavgift för sin försändelse.

– Med den här nya lagerlösningen så kommer det bara att ta några dagar efter det att man har betalat in moms och avgift och har den i handen, säger Jonathan Svensson som är Postnords terminalchef för Arlanda och chef för tullagret i Rosersberg.

Den totala ytan på lagret i Rosersberg är på 2 000 kvadratmeter. Här jobbar 35 personer måndag till fredag i dubbla skift.

– Direkt när vi får försändelserna från terminalen i Arlanda delar vi in dem i vilka som inte är betalda och vilka är betalda och kan levereras direkt, som dem från Wish. Annars lagerför vi dem här på hyllorna tills dess att moms och den administrativa avgiften är betald. Vi har plats för 130 000 försändelser, fortsätter Jonathan Svensson.

Vad är det folk beställer?

– Det är verkligen allt möjligt, men elektronikprodukter, kläder, mobilskal och mobiltillbehör har vi mycket av.

Innan de nya avgifterna gjorde Postnord bedömningen att det anlände i snitt 150 000 försändelser per dag till Sverige från länder utanför EU.

– Volymerna har förändrats. De svenska konsumenterna var inte riktigt beredda på att vi skulle ta ut moms och ha den här administrationsavgiften. Det som hände efter att det här infördes var att volymerna minskade snabbt och mycket. Från 150 000 till 15 000, men nu ökar de igen.

I jultid är det traditionellt extra mycket att göra för Postnord. Så även på tullagret i Rosersberg. Den första veckan i december handlade det om cirka 50 000 anlända försändelser per dag.

– Tittar man på e-handeln i Sverige så har vi en uppgång på 27 procent jämfört med Black Friday förra året. Vi ser samma sak när det gäller handel från tredje land. Vi har ökat bemanningen med ungefär 10 procent för att klara det här, säger Jonathan Svensson.