Satsningen genomförs i samband med att Hotellet Anstalten fått en ny driftsoperatör.

Tidigare har det funnits förhoppningar om en SL-bussförbindelse till Wenngarn-området, men nu har Sisyfosgruppen tagit saken i egna händer och startar en egen direktlinje med buss till Arlanda flygplats via Sigtuna och Märsta station som kommer att köra morgon och eftermiddag.

– Det är ett privat initiativ från oss eftersom vi ser att det är det svårt med parkering både vid Märsta station, Sigtuna och vid Arlanda. Mellan Sigtuna och Märsta tar det i dag nära 25 minuter med buss om man åker med SL. Det kommer vår buss från Venngarn till Arlanda att ta sammanlagt med stoppen i Sigtuna och Märsta, säger Olle Larsson som har avtal med Westin buss som operatör.

Busslinjen som utgår från Venngarn börjar köra 30 november. Projektet kommer att pågå i tre år. Till att börja med.

– Det kommer att vara gratis i början så att folk får testa. Sedan är tanken att vi ska finansiera den här rutten med arbetsgivare, platsägare och verksamhetsägare. Det blir ett smidigt sätt för dem att få sina anställda till arbetet. Det kommer även att kunna gå att jobba på bussen med wifi, fortsätter han.

På sikt ska det bli en elbuss som trafikerar sträckan.

– Men vi har inte fått tag på någon ännu, så till en början blir det en biodieselbuss. Vi hoppas få klart med elbussen till augusti, säger Olle Larsson.