I slutet av oktober släppte duon Storis Limpan Band sitt andra album, "Patina". Duon består av gitarristen Tomas Lindberg från Heby och nyckelharpisten Magnus Holmström från Sigtuna.

Skivan innehåller 15 låtar.

– Det mesta är eget material, men blandat med lite traditionellt. Det är modern folkmusik med traditionell anknytning, säger Magnus Holmström.

De har även flera gäster med på skivan, som Sonia och Kristin Sahlström, Anders Johansson på trummor, Emma Granlund på bas och Elsie Lindberg på cittra.

De fick stöd av Statens Kulturråd för denna produktion.

Nu i början av november åker Storis Limpan Band till Tanzania för att göra två spelningar.

– Vår duo gör en del utomlandsgrejer. I somras var vi på Kanadaturné och vi har även i dagarna skrivit kontrakt för några festivaler i USA under juni 2018. Så det blir en tvåveckorsturné där då, säger Magnus Holmström.

Efter Tanzania åker Magnus Holmström till Skottland för att medverka i en kommande storfilm för Netflix.

– Inspelningen av musiken gjordes i augusti, och självaste filmningen blir, för vår del, under vecka 47. Jag får nog i nuläget inte säga så mycket mer om det. Jag kommer i varje fall att spela nyckelharpa där. Jag har haft "rakningsförbud" sedan i somras, så det ska vara skäggigt. Det är 1300-tal och vi ska vara skandinaviska musiker, säger han.

42-årige Magnus Holmström jobbar som musiklärare, frilansmusiker och driver skivbolag som inspelningsproducent och tekniker.