Det är mycket på gång för Australian Sunrise. I somras spelade bandet på en del festivaler, bland annat på Pridefestivalen samt Insparksfestivalen i Jönköping där även Icona Pop och Movitz spelade. De har också spelat i Märsta vid flera tillfällen.

Nu är de aktuella med ett framträdande på G-Star Raw i Uppsala den 28 oktober.

Nyligen har de spelat in sin nya singel "Kiss me", och håller nu på med en video till låten.

– Vi känner att det går framåt hela tiden, vi får fler och större spelningar och når ut till fler och fler människor med vår musik, säger Viktor Sjöberg från Märsta.

Bandet bildades sommaren 2012. I en tidigare intervju med Sigtunabygden förklarar en medlem, Jesper Lindberg, att bandet tog sitt namn efter ett typsnitt:

– Eftersom vi har en del vänner från just Australien så passade det rätt bra, och Sunrise står för ny dag, nya möjligheter.

Bandet består av fem unga män: sångaren och gitarristen Jesper Lindberg, trummisen Tim Thirén, basisten Linus Lindberg, gitarristen Anton Lindberg - som även spelar elgitarr och banjo - samt gitarristen Viktor Sjöberg, som även spelar slagverk. Alla är från Jönköping förutom Viktor Sjöberg.

Bandet spelar indie/pop/rock och alternativ rock. Influenser är Coldplay, The Script, Goo Goo Dolls, OneRepublic.

– Vårt mål är att kunna leva på musiken och att få uppträda och spela vår musik över hela världen, säger Tim Thirén.

Fram till november tävlar bandet också i musiktävlingen P3 Osignat, där Märstabon Nick Hammer deltog 2015 och genom vilket han fick massor med uppmärksamhet.

– Det är fritt fram för alla som ännu inte har ett skiv- eller förlagskontrakt. Man skickar en låt som inte heller får vara utgiven kommersiellt via ett skivbolag, förlag eller distributionsbolag. Om ens låt kommer med så får man delta i fem olika omröstningar under 5 veckor. Lyckas man komma väldigt bra till i alla fem omröstningarna så har man chans att bli tillagd på P3:s spellista, säger Anton Lindberg.

Bandet är just nu inne på sin första tävlingsvecka och har 467 röster med en dag kvar att rösta. Tvåan har hittills 330 röster.

– Förhoppningsvis så håller vi oss kvar där tills den 17 oktober! Det vore guld om vi kunde hamna så pass bra till under alla våra tävlingsveckor, säger Viktor Sjöberg och uppmuntrar Sigtunabygdens läsare att rösta på bandet.

De ville vara med i tävlingen för att få en chans att sprida sin musik mer nationellt och få chansen att spelas i radio.

Snart kommer bandet att släppa en ny musikvideo. År 2018 ska de också släppa ett album. Deras låtar finns på Spotify.