Brobygget by night anordnar kvällsaktiviteter för ungdomar i åldern 13-19 år. Förutom idrottsaktiviteter kan man också spela schack, tv-spel, med mera där.

I dag finns Brobygget by night i Vikingahallen i Märsta och Sigtuna fritidscenter. Där finns fritidsledare och trygghetsväktare på plats.

Idrottsföreningarna Märsta IK, Skånela IF och Sigtuna basket och andra föreningar är som ett slags nav för aktiviteterna.

Verksamheten drog igång år 2015, då det kom en våg av ensamkommande flyktingar till kommunen, enligt Lars Björling (SFS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Till Vikingahallen kommer 40-70 besökare varje fredag- och lördagkväll, drygt 100 ungdomar varje helg.

– Det är många nyanlända, men ganska blandat. Vi har haft ett gäng nyanlända killar som kommer varje kväll och oftast spelar volleyboll, de är 10-15 stycken, säger Monica Fries, samordnare för bostadssocialt arbete på Sigtuna kommun.

I Sigtuna har det varit upp och ner med besöksantal. Ibland ingen, ibland 20 ungdomar.

– Där har vi nu stängt för säsongen. Vikingahallen kör vi till första helgen i juni. I höst startar vi upp i mitten av september igen, säger Monica Fries.

Tidigare har tidningen skrivit om att kommunen vill erbjuda aktiviteterna i andra kommundelar. Nu berättar Lars Björling att man utreder möjligheten att driva den i Råbergshallen i Rosersberg.

Läs också:

Insatser belönas på föreningsgala

"Idrotten är perfekt för integration"