Tidningen har nyligen berättat om bygget av Bonum Brf Trollberget i Sigtuna, ett boende för seniorer från 55 år. Läsarna har reagerat och undrat om dessa bostäder endast är för de välbärgade.

Bonum Brf Trollberget kommer att bestå av 40 lägenheter. Med storlekar från tvåor till fyror kommer de att kosta mellan nästan två miljoner kronor till drygt tre miljoner kronor. Månadsavgiften ligger på drygt 3 000–5 000 kronor per månad.

Vilka har råd med dessa lägenheter?

– Bonum seniorboende vänder sig till personer som vill ha en modern och lättskött bostad utan praktiska bekymmer som underhåll och gräsklippning, säger Håkan Andersson, presschef på Riksbyggen, om målgruppen.

Han berättar att hittills är det drygt 50 procent av lägenheterna som är sålda.

– Faktum är att projektet lockar personer från nästan hela landet, från längst ned i söder till Kiruna i norr. Många vill flytta närmare barn och barnbarn som bor i Stockholmsområdet. Att få mer tid över tid till sociala aktiviteter är också viktigt och det blir mer tid över när man inte behöver sköta en villa med trädgård.

Just när det gäller Sigtuna är närheten till kommunikationer som Arlanda viktigt, samtidigt som det är ett väldigt lugnt och trevligt område, säger Håkan Andersson.

Första inflyttningen sker våren 2020.

Läs även: Första spadtaget för 40 seniorbostäder

Läs även: Dags för den första inflyttningen

Läs även: Brottsvågen förbryllar polisen