Jan Forsman är även vice ordförande i SD i ­Sigtuna kommun, som har två mandat i kommunfullmäktige. Den 3 december 2011 skrev han på Facebooksidan ”Sverigedemokraterna i Riksdagen, ja tack”: ”Alla som ­kallas ömmande skäl är ­bluffar uträknande av dessa grottmänniskor av hur man ska lura idioterna i Sverige (...)”

Enligt honom var detta­ innan han blev aktiv i partiet, vilket han ska ha blivit 2013. Men även från det året har han lagt upp liknande saker på sin privata Facebook, som fram till nyligen var helt öppen för allmänheten. Där finns exempelvis nedsättande kommentarer om somalier och romer, samt inlägg som kan tolkas som islamofobiska.

Jan ­Forsman citerar också: ”Jävla halal cp:n käka en köttbulle förfan eller käka kamel skit i arabik land. Haha asså jag orkar inte med det här längre”. En kommentar som han menar visar vad ”svenskar i gemen tycker”.

Två av en rad andra inlägg är: ”Vi är människor och inte djur” – bevisa, det tack” (kommentar till en artikellänk med rubriken ”Aggressiva bärplockande zigenare kom undan rättvisan”) och ”Islam är dessutom en antidemokratisk samt frihets- och människofientlig ideologi”.

Jan Forsman vill inte kommentera sina inlägg när Sigtunabygden kontaktar honom. Via mejl hävdar han i stället att tidningen begått ett grovt övertramp och anger att han ska kontakta en jurist. ”Tänk på det innan du hänger ut mej”, skriver han bland annat.

SD:s ordförande i ­Sigtuna, Sören Sundh, menar att en del av uttalandena ligger på gränsen till det acceptabla och att andra inte är så anmärkningsvärda. Ett av dessa inlägg har Sören Sundh själv gillat på Facebook. Det är en teckning som föreställer en stor barnfamilj av somalisk härkomst. I en pratbubbla står det ”Will this suffice for a carefree life or must I adopt a couple more?”

– Det är lite ironi och humor i det hela. Får man inte ens skoja längre? säger Sören Sundh.

Du tycker inte att politiker har ett ansvar att inte sprida fördomar?
– Jag tycker att det är att överdriva lite, svarar han.

Enligt Sören Sundh har även kritik riktats mot en del av innehållet på partiets lokala hemsida. Ett inlägg föreställer en fejkad Aftonbladet-löpsedel med rubriken ”Socialkontoret tvingades kontakta tolk i dag. Någon pratade svenska”.

– Jag hinner inte dubbelkolla allt, det är flera som skriver. Därför har vi tillfälligt tagit bort allt, säger han och tillägger:

– Inlägget är borta så i dag är det överspelat för mig.

Sören Sundh vill inte uttala sig om huruvida Jan Forsman kan företräda SD med anledning av noll­toleransen mot rasism i partiet, innan han kontaktat den lokala styrelsen. Där­emot vill han poängtera var han själv står.

– Jag hatar varken judar, muslimer, greker eller andra folkgrupper. Jag hatar heller inte andra religioner.