Sverigedemokraterna i Sigtuna kommun kritiserar röstförfarandet i Märsta. I vallokalen som finns i kommunhuset i Märsta uppmanas de röstande att inte klistra igen sina valkuvert innan de lämnas till valförrättaren för att stoppas i valurnan. På sin facebooksida skriver SD-Sigtuna på söndagskvällen att det kan handla om valfusk.

I röstlokalen finns lappar uppsatta där det står att det räcker med att vika in fliken på kuverten för att de ska räknas som stängda. Det är inte mot reglerna att vika in fliken istället för att klistra igen kuverten. Men SD menar ändå att det kan "tangera valfusk".

"Vi ställer oss frågande till syftet med formuleringarna och att man överhuvudtaget agerar på ett sätt som kan påverka om valkuvert klistras igen eller ej", skriver SD på sin facebooksida.

– Kuverten ska vara förslutna, vilket menas att fliken ska vara instoppad eller klistrad. Men rösten blir inte ogiltig om den slinker ned med fladdrande flik, säger Lars Aden Lisinski, Pressekreterare på Valmyndigheten.

Vi har sökt SD för kommentar.