Det var i höstas som Caroline Farberger offentliggjorde att hon påbörjat en könskorrigering som första vd i näringslivet – något som fick stor uppmärksamhet medialt.

Tidningen har tidigare berättat att vd:n för Ica Försäkring nominerats som en av fem som Årets homo-bi-trans-queer till QX-galan.

– För mig personligen skulle det naturligtvis vara ett kvitto på att jag som transsexuell i näringslivet blir uppmärksammad för det. Men det är ännu viktigare att transsexuella generellt sätt skulle uppmärksammas, för det viktigaste budskapet som jag har, och som har varit vägledande genom den mediala uppmärksamhet som jag hittills har fått, det är att det måste vara en självklarhet att leva sitt liv och komma till jobbet som den man är, sa Farberger då om hur det skulle kännas att få utmärkelsen.

Nu kammade hon hem priset i konkurrens med Marika Karlsson (komiker), Nilla Fischer (fotbollsspelare), Sebastian Wallden (artist) och William Spetz (skådespelare, komiker och programledare).

– Wow. Det är helt fantastiskt att få ta emot det här priset. Jag vill tacka alla som stöttat mig i min resa, särskilt min familj som hjälpt mig bli den kvinna jag alltid varit, sa Caroline Farberger när hon tog emot priset, enligt tidningen QX.