Tävlingen, som är till för kockar som jobbar på konferensanläggningar runt om i världen, har arrangerats av organisationen IACC sedan 2004.

Både 27-årige Emil Jonsson, som till vardags jobbar på Steningevik Konferens, och 26-årige Niclas Jansson, som till vardags jobbar på Sigtunahöjden, vann tidigare den svenska finalen i senior- respektive junior-klassen (upp till 26 år).

Därefter vann Niclas Jansson även den europeiska finalen i Lissabon i höstas, medan Emil Jonsson slutade tvåa. Tack vare ett avhopp får nu den sistnämnda den europeiska platsen i finalen.

– Jag är verkligen glad över att få chansen att åka till Toronto och tävla. Det ska bli kul att träffa och dela erfarenheter med kockkollegor från hela världen. Tiden fram till tävlingen går till att planera och provlaga olika rätter. Jag åker till Toronto för att vinna, säger Jonsson i ett pressmeddelande.

Även Niclas Jansson åker till den kanadensiska staden, där världsfinalen avgörs 11 april, med goda förhoppningar.

– Att åka till Toronto blir ett minne för livet och jag ser verkligen framemot att tävla igen. Målet med tävlingen är ju så klart att vinna och jag har en bra känsla inför uppgiften. Det var ett tag sedan en representant från Sverige vann världsfinalen så nu är det väl dags att vi tar hem det här, säger han i pressmeddelandet.

I tävlingen, där kockar från Nordamerika, Australien och Europa deltar, har kockarna tillgång till grundläggande skafferivaror tillsammans med en "hemlig box" av protein och andra färska råvaror och mejeriprodukter.