Till vardags jobbar 30-åringen med rättighetsfrågor för musikorganisationen Stim – och har särskilt ansvar för relationerna med låtskrivare.

– Vårt uppdrag i stort är att när du ansluter dig till Stim, som är en medlemsorganisation utan vinstintresse, så ger du oss i uppdrag att förvalta dina rättigheter som upphovsperson för att se till att du får betalt. Min roll i det hela är att se till att vi har en stark och nära relation till våra anslutna låtskrivare. Jag träffar svenska upphovspersoner löpande varje vecka egentligen. Vi är ett team på fem personer där mitt huvudansvar är att jobba med de största och mest etablerade låtskrivarna, säger Anton Waltari och tillägger:

– Det handlar mycket om att representera dem internt i huset och förstå deras vardag. Det Stim gör är ganska avancerat. Vi ser till att upphovspersoner får betalt från alla källor och platser där musik konsumeras. Oavsett om det gäller livemusik, radio, tv, film, bio, tv-spel eller bakgrundsmusik hos frisören.

Hur viktig är Stim för låtskrivarna?

– Är du låtskrivare så är vi ofta en stor del av din inkomst. Vissa kanske är producenter också, och då kan de få producentarvode i engångsersättning. Men just att vara låtskrivare och att tjäna pengar på sin musik som är bunden till upphovsrätten till ett verk eller låt så kommer det från oss. Vi är så klart direkt avgörande för deras verksamhet.

Det är Export Music Sweden (en organisation som jobbar för att öka exportintäkterna från Sveriges musikindustri) som har tagit fram listan tillsammans med motsvarande nordiska exportkontor.

Utöver Anton Waltari finns alltifrån artister, låtskrivare, advokater och agenter med på "Nordic Music Biz 20 under 30"-listan.

– Det känns superroligt. Min roll är ju att jobba i bakgrunden och inte att synas och ta plats utan att lyfta låtskrivare och artister. Så att bli uppmärksammad av sina branschkollegor på det här sättet och att de ser att man gör ett bra jobb känns väldigt fint och ärofyllt, säger 30-åringen.

Anton Waltari växte upp i både Märsta och Sigtuna, men flyttade efter gymnasiet till Stockholm där han har bott sedan dess. Till en början jobbade han inom media för att sedan arbeta med skivbolag (Record Union och Woah Dad!) och sedan ett halvt år tillbaka för Stim.

I slutet på februari träffas alla som finns med listan i Oslo under den årliga konferensen By:Larm.