– Så här många deltagare har vi inte haft tidigare och det roligaste är att alla är nöjda, säger Ulf Rask, tävlingsledare.

Sigtuna Orienteringsklubb var arrangör för tävlingen för tredje året i rad. Start och målgång vid Sankt Olofs skola. På förmiddagen var den individuella tävlingen och på eftermiddagen tvåmannastafett.

Deltagarna var mellan 8–80 år. De möttes i en bana som bjöd på både stads- och skogsmiljö.

Artikelbild

| Deltagarrekord. 70 orienteringsklubbar deltog i Slottssprinten 2018.

– På grund av djurlivet får man inte ha större tävlingar i skogen så här års, säger Ulf Rask. Men skogen uppe på Harberget var ok och gjorde det extra spännande för deltagarna.

Vid starten klockan 10.00 väntar Erik Resare och Niklas Nyström på att få komma iväg. Båda är tio år och tävlar för Sigtuna orienteringsklubb. Erik Resare ska delta både i den individuella tävlingen och i stafetten.

– Mitt mål är att jag inte ska komma vilse, säger han inför den första tävlingen.

Att man kan komma vilse beror på att man inte tänker utan bara rusar iväg, är de båda klubbkamraterna överens om. Men banan visade sig vara roligare än väntat och överaskade även rutinerade tävlande.

Artikelbild

| Varmt. De tävlande fick kämpa hårt i tropisk värme under lördagen.

– Väldigt tekniskt och rolig sprint. Man kom fortare fram än man trott. Jag är riktigt nöjd, säger Edvin Nilsson, Långhundra IF som vann H14. Hans tid blev 12.36 minuter på en bana som var 1 910 meter.

Vinnare på damsidan i motsvarande åldersgrupp hade dock önskat lite mer stadsmiljö.

– Det var svårt att läsa på stigarna. Det var oväntat mycket skog och stigar, säger Johanna Roos som tävlade i D14 för OK Linné.

Hon gjorde bra ifrån sig och vann på tiden 15.49 minuter på en bana som var 1800 meter. Utöver alla tävlande var cirka 50 funktionärer på plats och gjorde evenemanget möjligt. Rolig terräng och två korta tävlingar på en dag tror Ulf Rask är anledningen till populariteten av loppet.

– Det verkar vara ett uppskattat upplägg, säger han.