Det blev en spännande avslutning på Titania cup där flera ledande ekipage bytte plats in i det sista. Efter de två tidigare deltävlingarna i maj och juni ledde Claes Hermansson, Livdragonerna med hästen Wilson. Men efter sommarlovet var Wilson inte lika pigg på att tävla.

– Han har haft svårigheter att komma igång efter sommaruppehållet och ville inte ens gå mot första hindret, förklarade Cleas Hermansson, som efter dagens tävling slutade på en andraplats efter två rivna hinder i sista omgången.

Vann gjorde i stället Emma Willgård från Stora Wäsby med hästen Goldfever-H.

Artikelbild

| Claes Hermansson, Wilson, Livdragonerna.

– Det gick enligt planerna. Det har varit ett bra underlag och bra framhoppning och Goldfever-H var på hugget. Han tycker om att bygga upp självförtroendet i lite mindre tävlingar, sa Emma Willgård som tog hem förstapriset – en check på 10 000 kronor.

Sigtunaryttaren Nathalie Adelborg, Jump Club slutade på en fjärde plats med hästen Florist. För Märsta Ridklubbs egen Malin Eriksson gick det inte lika bra.

– I går var en bra dag, i dag en mindre bra, sa hon om söndagens avslutande tävling. Det var tekniskt svårt och man behövde vara helt fokuserad.

Åsa Torninger, banbyggare, såg till att bygga om banan inför varje tävling och svårighetsgraden ökade.

Artikelbild

| Nathalie Adelborg med Florist, Jump Club.

– Den här banan är tillräckligt stor för att ge frihet i byggandet och vara kreativ. Den ska vara lagom utmanande och inte för lätt. Jag gillar när hindren står i relation till varandra så att det blir både rytmiskt och tekniskt.

Det är första året som Titania cup anordnas men redan nu finns planer att förlägga den till Wenngarn nästa år.

Artikelbild

| Emma Willgård och Goldfever-H, Stora Wäsby. Totalvinnare av Titania cup.

– Det viktigaste med den här cupen är att vi får se en utveckling, säger Bertil Danielsson, vice ordförande i Märsta ridklubb.

– Vi ser Titania cup som en breddning på det samhällsengagemang vi satsar på när det gäller ungdomar och miljö.