För fjärde året i rad arrangerade Sigtuna Märsta Gymnastikklubb (SMGK) Adventsutmaningen som är en intern uppvisningstävling där föreningens tävlingstrupper deltar.

Cirka 150 gymnaster i olika åldrar och trupper (de yngsta var sju år och de äldsta ingår i seniortruppen) tävlade i fristående, tumbling och trampett i Steningehöjdens Sporthall.

– Evenemanget har blivit något en tradition och det är kul att samla alla och visa upp verksamheten. Det är inte så många tävlingar inom truppgymnastik och då är det kul uppträda för föräldrar och andra som kommer och tittar, säger Maria Grip på SMGK.

Artikelbild

Syftet med uppvisningstävlingen är att både gymnaster och ledare ska få träna på att tävla och domarna ger inte poäng utan feedback till lagen.

Evenemanget är även en del av SMGK:s arbete med sin vision och värdegrund.

– Dagen är upplagd som en vanlig tävling men vi trycker mer på arbetet med vår värdegrund som är kopplad till glädje och gemenskap. Vi vill betona hur vi beter oss mot varandra och ledarna pratar med trupperna om värdegrunden innan Adventsutmaningen, vad den betyder och hur man kan visa det, säger Maria Grip.

Efter uppvisningen delades priser ut till de trupper som visat mest glädje, mest support och pepp samt mest jävlar anamma och mod.