– Det är lite tävlingar kvar i höst. I inomhus -SM startar jag i young rider med min häst Doge Dogelito. Jag tävlar även i seniorklassen med min andra häst Quincy, säger Alice Tapper.

Hon utrstålar en positiv anda och självförtroende. Hon är ung men har redan hunnit sitta på hästryggen i fjorton år. I dag tävlar hon i eliten.

Förra helgen 25-29 oktober var Alice Tapper med i Elmia horseshow i Jönköping. Där red hon i samma seniorklass som silvermedaljören i OS, Peder Fredriksson.

Artikelbild

| Vinnande team. Alice Tapper och det svenska varmblodet Doge Dogelito är ett vinnande team tillsammans.

Sommaren har varit intensiv. I nordiska mästerskapet i Karlstad i juni tog hon och svenska landslaget hem guldmedaljen.

I juli var det dags för utomhus-SM på Sundbyholms travbana i Eskilstuna. Där fick Alice Tapper en bronsmedalj.

Tävlingarna har inneburit mycket resande både för henne, hästarna och familjen. I augusti åkte ekipaget ner till Samorin i Slovakien för EM i hoppning.

EM pågick under en vecka och lika lång tid gick åt till att ta sig dit.

Artikelbild

| Ung ryttare. -Det är klart att man ska ha drömmar, säger Alice Tapper som vill nå toppen i seniorklassen.

– Vi åkte med en stor lastbil och resan ner gick på tre dagar och lika många dagar till hemresan. Man måste stanna och turas om och köra. Hästen får bo på hästhotell för att hålla sig fräsch till tävlingen, säger pappa Lasse Tapper som också är mycket engagerad.

Av alla fina placeringar i år är hon gladast över den i EM.

Artikelbild

| Hoppning. Alice Tapper och hästen Doge Dogelito klarar hoppa över hinder som är 150 centimeter.

– Jag slutade på en 13:de plats. Det är det resultat jag är mest nöjd med. Det är mitt första år som young rider och jag var bland de yngsta i den grenen. Jag hade inte alltför höga förhoppningar, men det gick bättre än väntat, säger Alice Tapper. Där tävlade hon med sin favorithäst, Doge Dogelito, ett svenskt varmblod på nio år.

–Vi har blivit ett bra team och båda älskar att tävla. Han blir väldigt taggad av publiken.

Hon har haft Doge Dogelito i två år nu och hopphästar brukar vara som bäst vid 14 års ålder om de får vara skadefria. Så förhoppningen är att det ska ha många år kvar tillsammans på banan.

Ingen i familjen har tidigare tävlat inom ridsport. Alice mamma Mia Tapper har haft stort intresse av hästar och red när hon var liten. Själva tävlandet har Alice Tapper drivit på själv.

Hon började i Sigtuna ridskola i Helgesta vid 4 års ålder. Det började med en gång i veckan för att sedan öka på. Dagarna blev fler och engagemanget större. När hon var tio år började hon tävla för Jump Club i Enköping. Dem tävlar hon fortfarande för.

I våras gick hon ut ekonomisk linje på gymnasiet. Körkort har hon också fixat. Det underlättar när hon numera tränar hopp och ridning sju dagar i veckan.

Hennes bas är ett ridhus i närheten av Skokloster. Här finns hästarna, hoppbana och hit kommer hennes landslagstränare för att träna med henne.

Framtidsdrömmen är att om några år få rida i toppen bland seniorerna.

– Det är viktigt att vara noga med sitt upplägg och träning. Jag blir nervös inför tävlingar, men då vänder jag det till något positivt och blir ännu mer fokuserad, säger Alice Tapper.