Arlanda Jets försäsong och förberedelser inför den kommande säsongen i Superserien pågår för fullt. Träningarna på Midgårdsvallen avlöser varandra inför premiären som spelas i början av april på bortaplan mot Jönköping Spartans.

– Det har känts och sett bra ut under träningarna och vi vill verkligen ha SM-guldet som vi jagat i flera år. Vi känns fysiskt starkare och har ett annat djup i truppen än tidigare. Vi har kvalité på alla positioner och är inte lika sårbara för skador, säger Ville Korhonen, headcoach i Arlanda Jets.

Den kommande säsongen ställs Arlanda mot Carlstad Crusaders (regerande mästare), Jönköping Spartans, Stockholm Mean Machines och Örebro Black Knights.

Artikelbild

– Alla matcher blir tuffa i år och det är duktiga lag. Carlstad och Örebro blir nog de svåraste motståndarna och vi hoppas kunna överraska, säger Ville Korhonen.

Arlanda Jets trupp består av drygt 40 spelare och laget har förstärkt med flera nya namn.

Bland annat från Upplands Bro som klubben hade ett samarbete med förra säsongen och Stockholm Mean Machines.

– För mig känns det som att komma hem, jag var bara borta en säsong och det är till stor del samma lag som förut. Jag upptäckte hur mycket jag saknat laget och kompisarna så det är jätteroligt att vara tillbaka, säger Hedvig Staffansson Palocci.

Artikelbild

Hon är en värvningarna och är tillbaka i sin moderklubb efter att förra säsongen ha spelat i Stockholm Mean Machines.

Med sig har hon flera andra spelare som gjort samma flytt inför den kommande säsongen.

Artikelbild

– Jag blev nog lite övertalad av Hedvig att komma hit. Lagen har varit lite rivaler men det känns jättebra och helt rätt att vara här i Arlanda. Det blev nog lite dominoeffekt när två bytte så följde andra med och det är ett jättebra gäng här, säger Amanda Åslund.

Efter förra säsongen utsågs hon till "Årets Defensive Back" och "Special Team-spelare" i Superserien.

Artikelbild

Hon är också en av flera spelare som har erfarenhet från svenska landslaget.

– Vi har en bra känsla i laget och alla vill framåt. Det har känts bra under försäsongen och man längtar efter premiären, säger Gabriella Brönnegård.

Artikelbild

Inför premiären ska Arlanda spela en träningsmatch mot brittiska Birmingham Lions som blir den första internationella matchen på svensk mark mellan två damlag.

– Det blir en riktigt tuff match som ska bli jättespännande och rolig att spela. På pappret är de nog bättre än oss och det blir ett bra test inför säsongen där vi kan spela ihop oss och se hur vi står som lag, säger Hedvig Staffansson Palocci.

Vad är målsättningen med säsongen?

– Det är SM-guld som gäller och det vi jobbar för. Vi har ett starkt lag med många duktiga spelare som spelat flera säsonger och vet vad som väntar.