På lördag arrangeras en välgörenhetsturnering i fotboll inomhus för kommuner, företag och organisationer i Prästängshallen.

Alla intäkterna går till FUB Sigtuna som är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv.

– Vi vill göra något och hjälpa andra genom att blanda nytta med nöje. Det här är ett perfekt sätt att göra det med att kombinera fotboll och välgörenhet, säger Erik Aravena Valencia, som är ordförande för fotbollssektionen i Personalklubben Sigtuna kommun som arrangerar turneringen.

I dagsläget är åtta-tio lag anmälda men arrangören hoppas på fler som anmäler sig de sista dagarna.

Förutom matcherna kommer även bland annat ett lotteri att anordnas där fotbollströjor och biljetter finns som priser.

– Det är många externt som hjälp till med sponsring och det är kul. Fotbollslag som Hammarby, Djurgården och Östersund har bidragit och det lyfter turneringen, säger Erik Aravena Valencia.

Detta är första gången som turneringen anordnas och arrangörens förhoppning är att den ska bli en årlig tradition där intäkterna går till en organisation som arbetar för behövande eller utsatta människor, forskning eller för en bättre värld.

– Det har varit mycket jobb och jag har i princip gjort allting själv. Kommunen har ställt upp med lokalbokning och det är kul. Det har dock varit lite svårt att marknadsföra turneringen men jag hoppas det går bra, säger Erik Aravena Valencia.

Turneringen börjar klockan nio på morgonen och börjar med gruppspel där de fyra bäst placerade lagen i de två grupperna går vidare till slutspel.