Efter åtta omgångar leder ett obesegrat Märsta division 1 norra Svealand med 22 poäng – tre pinnar före tvåan Stockholm Futsal Club.

På lördag ställs lagen mot varandra i vad som kan bli en serieavgörande match i Brännkyrkahallen.

– Det blir en jättespännande och rolig match. Det vore skönt att säkra seriesegern redan på lördag men vi har goda möjligheter att göra det även senare, säger Kristoffer Rydén, lagledare i Märsta IK.

Hittills under säsongen har Märsta vunnit sju av sina åtta matcher och spelat en oavgjord – det var mot just Stockholm där mötet slutade 3–3 i Vikingahallen.

Om Märsta vinner lördagens tillställning säkrar laget första platsen och kval till allsvenskan med en omgång kvar.

–Stockholm är det bästa laget vi har mött och de är väldigt duktiga. Det blir en tuff match men vi har en god chans att vinna , säger Kristoffer Rydén.

Bäste målskytt i Märsta hittills är Philip Alouch som stått för åtta fullträffar och ligger delad trea i skytteligan.

I senaste matchen mot Edsbro stod han för två mål när man vann med 8–2.

– Vi har tekniskt väldigt duktiga spelare med en positiv inställning. Mycket av det kommer från Kaj (Eskilinen, tränare) och hans arbetssätt, tankar och sätt att leda, säger Kristoffer Rydén.

I den sista omgången som spelas 19 januari ställs Märsta mot Järnvägens FC Uppsala som just nu ligger trea i tabellen.

– Kaj är en vinnarskalle och när han kom för ett år sedan ändrade han vår inställning. Då spelade vi mest för att hålla igång men Kaj tog tag i det och sa inför säsongen att han ville vinna serien. Det är jättekul att vi har levererat så bra och har chans att göra det, säger Kristoffer Rydén.