Under fredagen avgjordes Arlanda Testtrack Race för åttonde gången och tävlingen arrangerades av Sigtuna Märsta Arlanda CK (SMACK).

Drygt 300 deltagare gjorde upp i olika klasser på Arlanda Testtrack motorövningsbana och tävlingen ingick i Masters Cup, SWE Cup Paracykel och var den första deltävlingen i Stockholms 3-dagars.

– Det var fantastiskt väder och allting gick jättebra. Det var många deltagare, spännande lopp och alla verkade nöjda. Cyklisterna gillar banan som är bilfri och rolig att köra, det är ganska korta lopp så det blir intensivt och aldrig enformigt, säger Håkan Johnsson, tävlingsledare på SMACK.

Tävlingen kördes som korta varvlopp på en 2,4 km avstängd motorövningsbana söder om Arlanda.

Det var en kurvig och platt varvbana som väntade deltagarna och tävlingen var öppen för alla klasser.

– Vi hade deltagare från 13 till 75 år och det var allt från nybörjare till elitåkare. Det var roligt att se blandningen och alla cyklister som tävlade, säger Håkan Johnsson.

Tävlingen startade strax före klockan 15.00 på fredagen och elitklasserna inleddes 17.50 medan tävlingen pågick till cirka 21.00 på kvällen.

Segrare i elitklassen blev Clara Lundmark (Norbergs Cykelklubb) med fem sekunder till godo på Sara Mustonen och på herrsidan vann Staffan Arvidsson McShane (Idrottsföreningen Mantra Sport) – som är regerande mästare i Stockholms 3-dagars – före Joakim Åleheim (Cykelklubben Bure).

– Arlanda Testtrack Race och Stockholm 3-dagars har etablerat sig som en stor tävling. Vi är tre klubbar som har ett gott samarbeta och arrangerar tre lopp ihop så att det blir ett sammandrag, säger Håkan Johnsson.