Det var fyran mot sexan när Rimbo och Skånela ställdes mot varandra i ett toppmöte och Upplandsderby.

Det slutade med stor dramatik när Skånela vann med 33–29 inför knappt 700 åskådare.

– Vi gör en otrolig laginsats där alla drar sitt strå till stacken och alla kämpar för varandra. Vi går in med allt vi har och det är alltid lite extra speciellt att slå Rimbo, det var ett tag sen också, säger Isak Nielsen, lagkapten i Skånela.

Artikelbild

Med drygt sex minuter kvar att spela hittade Simon Lindberg in till Nielsen, som innan dess hade täckt ett skott i försvaret, på linjen som innebar 30–27.

Då tog Rimbo timeout och när Erik Östling visades ut två minuter fick bortalaget en bra chans att komma tillbaka i matchen. Men hemmalaget gjorde två mål, varav ett av Nielsen, med en spelare färre på planen.

– Det kändes som vi hade rytmen med oss lite i slutet men samtidigt vet man att Rimbo är luriga och kan vända en match på 30 sekunder. Men vi håller huvudet kallt och adrenalinet uppe och lyckas ro i land med segern, säger Isak Nielsen.

I slutminuterna höll Skånela undan när Jesper Forsberg, som kom till Skånela inför den här säsongen från just Rimbo stod för flera räddningar, och vann med 33–29.

Artikelbild

– För himla trevligt att vinna och jag tycker att vi följer matchplanen nästan hela tiden. Vi missar lite då och då men det handlar om att släppa rätt lägen och vi ville släppa kanterna. Det är alltid jämnt mot Rimbo men den här gången drog vi längsta strået och det känns underbart, säger Isak Nielsen.

Segern var Skånelas femte för säsongen och gör att de tar in på topplagen.

Artikelbild

Efter fem omgångar ligger laget sexa med tio inspelade poäng i en jämn tabell.

– Det är otroligt skönt att äntligen vinna ett derby, det var längesen och det betyder mer än en vanlig match. Vi gjorde det vi skulle i defensiven där vi ville stoppa Jeff och Ken i Rimbo och Jesper får tag i några bollar samtidigt som vi var kliniska framåt, säger Jimmy Karlsson, huvudtränare i Skånela.

Artikelbild

I nästa omgång på lördag ställs Skånela mot Varberg på bortaplan i Sparbankshallen.

– Vi gjorde jättemånga bra saker i dag som vi tar med oss, få tekniska fel, bra skytte och mål över hela banan. Jag är stolt över killarna som spelar så bra under den här pressen och klarar av att vara som bäst när det gäller som mest, säger Jimmy Karlsson.