Tävlingarna inleds på lördag förmiddag med SMACK-Tempot som är ett krävande tempolopp med relativt många höjdmeter för sin distans.

Det är en nationell tävling som är öppen för alla klasser och i år avslutningstävling för Masters Cup Tempo.

– Det är som vanligt inför stora evenemang med mycket att göra sista veckan. De större delarna är på plats men det finns andra saker kvar att göra, säger Håkan Jonsson, tävlingsansvarig på SMACK (Sigtuna Märsta Arlanda Cykelklubb).

Start och mål för tävlingen är vid Odensala Kyrka där deltagarna även byter om och förbereder sig.

Totalt förväntas 120 cyklister delta i SMACK-Tempot.

– Att arrangera två tävlingar samma helg ställer lite extra krav på klubben och organisationen men det ska bli kul. Vi hoppas på mycket publik och de kommer att få se två underhållande tävlingar, säger Håkan Jonsson.

I helgen avgörs även SMACK Swedish Paracycling Cup som inleds på lördag eftermiddag och föreningen anordnar den tillsammans Svenska Cykelförbundet.

Det är första gången som parterna arrangerar en sådan internationell tävling i Sverige.

– Vi var den första klubben i Sverige som tog med paracyklister i våra nationella tävlingar för fem eller sex år sedan och har fortsatt med det sedan dess. Det togs emot väldigt positivt och vi fick en förfrågan från Svenska Cykelförbundet om att arrangera en internationell tävling och det kändes kul och hedrande, säger Håkan Jonsson.

SMACK Swedish Paracycling Cup inleds på lördag med time trail och på söndag avgörs Road Races och Handbike Team Relay på Arlandastad Test Track.

Förutom deltagare från Sverige förväntas även cyklister från bland annat Singapore, Sydkorea och Libanon delta.

– Vi vill ge alla som kommer en bra upplevelse, både av Sverige och tävlingen, och vi hoppas alla blir nöjda. På söndag kommer det även att vara ett stort event runt omkring tävlingen med utställare och prova på-aktivitet, säger Håkan Jonsson.