Ishockey Ett effektivt Almtuna besegrade på bortaplan Wings i allsvenska J18-serien med 3–1 (0–0, 2–0, 1–1). Alla fyra målen kom i powerplay. Almtunas facit i powerplay var 42 procent jämfört med Wings 16 procent och där förlorade Wings matchen.

Wings målvakt Max Petré var chanslös på de tre puckarna han släppte in i powerplay. I den andra perioden tog Almtuna ledningen med 2–0 då wingsduon Sebastian Jansson och Max Johnler satt på botbänken. Samma duo revanscherade sig vid reduceringen till 1–2 då Sebastian satte pucken i mål på pass från Max.

Trots en intensiv forceringen i slutperioden av Wings kunde laget inte kvittera. Istället gjorde Almtunas Lucas Johansson 3–1 efter 59.18. För passen stod Almtunas duktiga målvakt Isak Johansson.

– I spel fem mot fem är vi klart bättre än dom. Vi spelar bättre hockey men saknar tyvärr det där sista som behövs för att göra mål på en målvakt i bra form. Har vi bara tålamod och fortsätter utmana oss själva på träning så vet vi att vi kommer tillbaks till den nivå vi var innan juluppehållet, säger David Lundmark, tränare i Wings J18.

Det var Wings tredje raka förlust och Almtunas första seger i serien. Får tränarduon David Lundmark och Perra Karlsson bara ordning på Wings powerplay kommer säkert första segern snart.