Storvreta stod för en stark upphämtning och vändning i SM-finalen mot Falun då 0–3 blev seger med 5–3.

Tre mål i sista perioden låg bakom vändningen och med 25 sekunder kvar att spela sköt Niklas Winroth in slutresultatet i öppen kasse och säkrade klubbens sjätte SM-guld.

– Jag var faktiskt ganska lugn inför matchen och kände att vi skulle ha bra chans att vinna. När det blev 0–3 så var det tungt men vi fick energi efter vårt första mål och lyckades komma tillbaka. De sista fem minuterna var en pärs och man fick vänta in slutsignalen, efter den brast allting och det var bara att jubla, säger Linus Jämtdal.

Artikelbild

Efter slutsignalen firade han tillsammans med resten av spelarna i Storvreta som han kom till inför den här säsongen efter att ha lämnat division 1 och Rosersberg – som är hans moderklubb – och SM-guldet var hans första i karriären.

Efter matchen fortsatte firandet och dagen efter hyllades svenska mästarna på scen framför sina supportrar i Uppsala.

– Att vinna sitter i väggarna här i Storvreta och flera av spelarna har varit med förr. Det är ett mästarlag som vet vad som krävs för att vinna. Det är små marginaler i en final och allt kan hända men jag tycker att vi vann rättvist, säger Linus Jämtdal.

Forwarden har har tidigare gjort flera säsonger i SSL och spelade 2010 SM-final med Caperiotäby men då blev det förlust – mot just Storvreta.

Han bytte lag inför den nyss avslutade säsongen med målsättningen att ta SM-guld och så blev fallet.

– Jag har väntat i nio år på det här och det känns helt sjukt. Det är få förunnat att vinna ett SM-guld, det är svårt att ta sig till final och att äntligen få vinna känns helt otroligt, säger Linus Jämtdal.

På tre säsonger (2015–2018) vräkte Jämtdal in poäng i division 1 för Rosersberg med imponerande 230 poäng på 59 matcher.

Den gångna säsongen blev det 17 poäng (7+10) på 27 matcher i grundserien samt tre mål tio matcher i slutspelet för Storvreta.

– Det har varit en lång säsong med otroligt många matcher fram till guldet men vi har hela tiden haft som mål att vinna. Det är inte enkelt att lyckas utan krävs hårt arbete, säger Linus Jämtdal.

Hans kontrakt med Storvreta sträcker sig även över nästa säsong och forwarden trivs utmärkt i klubben.

– Efter finalen njöt och firade vi tillsammans. Jag gick runt och myste på banketten med nog det största leendet av alla där och firandet fortsatte de följande dagarna, säger Linus Jämtdal.